CiML 2014‎ > ‎

Schedule

NIPS 2014 CIML workshop

The slides are also downloadable (bottom of page).

DECEMBER 12, 2014:

Morning session (8:30  am to 12:30 pm) - Evelyne Viegas chair

8:30 - Welcome and introduction. Isabelle Guyon, ChaLearn, USA (30 min)

— Section 1: Challenges in bioinformatics —

9:00 - Keynote. DREAM challengesGustavo Stolovitzky, IBM, USA (40 min)

9:40 -  Protein Structure Prediction as a source of challenges for Machine Learning, Jaume Bacardit, Newcastle University, UK (20 min)

10:00 - Break

— Section 2: Platforms and challenge programs —

10:20 - Keynote. Pascal challenges. Michele Sebag, CNRS and University Paris XI, Orsay, France (40 min)

11:00 - Bend or Feed Back. Bridging the Interests of Squirrels on WheelsGabor Melis,  Consultant Franz Inc, Hungary. (20 min)

11:20 - Ten Lessons Learned From Ten Machine Learning ChallengesTim Salimans. Algoritmica, The Nethelands. (20 min)

11:40 - Special guest: How to run challenges effectively on the Kaggle platform. Ben Hamner, Kaggle, USA (30 min)

12:10 - Discussion. Do's and don't in challenge design, sharing your experience. Isabelle Guyon, moderator.


Lunch break (12:30 pm to 3 pm)

Lunch served in the room, discussions in small groups.

Afternoon session (3 pm to 6:30 pm) - Isabelle Guyon chair

— Section 3: Computer vision and other applications — 

3:00 - KeynoteUsing Algorithmic Contests to crack Algorithmic Problems. Rinat Sergeev, Harvard NASA Tournament Lab (40 min)

3:40 - ImageNet Large Scale Visual Recognition ChallengeOlga Russakovsky, Stanford University, USA (30 min)

4:10 - Real Time Decision Making on the Kaggle PlatformMichael S. Kim Virginia Tech,  USA (20 min)

4:30 - Break

— Section 4: New trends in collaborative challenge design —

4:50 - Special guest: CodaLab: A Platform for Efficient Collaborative Research. Percy Liang, Stanford, USA (30 min)

5:20 – From competitions to coopetitions with Codalab. Evelyne Viegas, Microsoft Research, USA (20 min)

5:40 - Discussion. New opportunities for challenges, looking to the future. Evelyne Viegas, moderator.

6:10 - Adjourn


20:00 -- Dinner invitation for invited speakers and organizers: 

Restaurant ChinaTown Kim Fung, 1111 Rue Saint-Urbain, Montréal, QC H2Z 1Y6, Canada [MAP]

Ċ
Isabelle Guyon,
Dec 14, 2014, 6:55 AM
ć
Isabelle Guyon,
Dec 15, 2014, 9:13 PM
Ċ
Isabelle Guyon,
Dec 14, 2014, 6:57 AM
ć
Isabelle Guyon,
Dec 14, 2014, 6:57 AM
ć
Isabelle Guyon,
Dec 14, 2014, 6:56 AM
ć
Isabelle Guyon,
Dec 14, 2014, 6:57 AM
Ċ
Isabelle Guyon,
Oct 17, 2014, 4:20 AM
Ċ
Isabelle Guyon,
Dec 14, 2014, 6:57 AM
Ċ
Isabelle Guyon,
Dec 14, 2014, 6:57 AM
Ċ
Isabelle Guyon,
Oct 28, 2014, 11:28 AM
Ċ
Isabelle Guyon,
Dec 14, 2014, 6:56 AM
ć
Isabelle Guyon,
Dec 14, 2014, 6:57 AM
Ċ
Isabelle Guyon,
Dec 14, 2014, 6:57 AM
Ċ
Isabelle Guyon,
Dec 15, 2014, 8:52 PM