CiML 2016‎ > ‎

Schedule

Larry Zitnikwinner
Challenges 
in Machine Learning
Gaming and Education
NIPS 2016 workshop
Friday December 9, 2016, Barcelona, Spain
ROOM 129 + 130

The posters dimensions are 36 x 48 in. (91cm x 122cm). 

Morning session (8:00 am-12:00 pm)
8:00 : Welcome and introduction. Evelyne Viegas
8:30 : Invited talk. Larry Zitnick (MSCOCO) Gathering common sense knowledge: how to game it? 40 Min
9:10 : Jonathan Stroud, Alex Chojnacki, Jacob Abernethy (U. Michigan) The Michigan Data Science Team: A Student Organization for Machine Learning Challenges 20 Min 
9:30 : Jesus Fernandez-Bes (U. Zaragoza) Jerónimo Arenas-García and Jesús Cid-Sueiro (U. Carlos III de Madrid) Energy generation prediction: Lessons learned from the use of Kaggle in Machine Learning Course 20 Min 
9:50 : Invited talk. Emma Brunskill (CMU) Learning to improve learning: ML in the classroom 40 Min
10:30 - Break
11:00 : Discussion: Challenges in education, Balazs Kegl and Ben Hamner moderators

12:00 - 14:00: Lunch, posters and discussions

Afternoon session (14:00 pm -18:30 pm)
14:00 : Invited talk. Joaquin Vanschoren (TU Eindhoven) OpenML in research and education 40 Min
14:40 : Duc-Tien Dang-Nguyen (Dublin City U.), Luca Piras (U. Cagliari), Michael Riegler (Simula Research Lab.), Cathal Gurrin (Dublin City U.), Giulia Boato (U. Trento), Pål Halvorsen (Simula Research Lab.) ImageCLEF 2017 LifeLog task 20 Min (presented by Henning Mueller)
15:00 - Break 
15:30 : Invited talk. Henning Muller (HES-SO) Evaluation-as-a-Service: a serious game 40 Min
16:10 : Invited talk. Sebastien Marcel (IDIAP) Reproducible Research: moving to the BEAT 40 Min
16:50 : Predrag Radivojac (Indiana U.), Casey S. Greene (U. Pennsylvania), Sean D. Mooney (U. Washington), and Iddo Friedberg (Iowa State U.) CAFA: a Challenge Dedicated to Understanding the Function of Biological Macromolecules Min
17:10 : Andreas Holzinger, Markus Plass, Michael D. Kickmeier-Rust (Medical U. Graz and Graz U. Tech.) Interactive Machine Learning (iML): a challenge for Game-based approaches 20 Min
17:30 : Discussion: Gaming challenges and encouraging collaborations. Sergio Escalera and Isabelle Guyon moderators
18:30 - Adjourn

List of posters:
Everware - towards challenge-driven education through reproducibilityAndrey Ustyuzhanin, Tim Head, Igor Babuschkin
Data Science GameBenjamin Donnot, Antoine Miech, Thilbault Laugel, Antoine Ly

Dinner:
Friday December 9 at 8pm at restaurant Sabor Mudejar
restau


Ċ
Isabelle Guyon,
Oct 26, 2016, 1:50 PM
Ċ
Isabelle Guyon,
Oct 26, 2016, 1:51 PM
Ċ
Isabelle Guyon,
Oct 26, 2016, 1:51 PM
Ċ
Isabelle Guyon,
Oct 26, 2016, 1:51 PM
Ċ
Isabelle Guyon,
Oct 26, 2016, 1:50 PM
Ċ
Isabelle Guyon,
Oct 30, 2016, 12:06 PM
Ċ
Isabelle Guyon,
Oct 26, 2016, 1:50 PM
Ċ
Isabelle Guyon,
Oct 26, 2016, 1:50 PM
Ċ
Isabelle Guyon,
Oct 26, 2016, 1:50 PM
Ċ
Isabelle Guyon,
Oct 26, 2016, 1:50 PM
Ċ
Isabelle Guyon,
Oct 26, 2016, 1:51 PM
Ċ
Isabelle Guyon,
Oct 26, 2016, 1:51 PM
Ċ
Isabelle Guyon,
Dec 9, 2016, 8:18 AM
ć
Isabelle Guyon,
Dec 15, 2016, 5:44 AM
Ċ
Isabelle Guyon,
Dec 9, 2016, 8:19 AM
ć
Isabelle Guyon,
Dec 9, 2016, 8:20 AM
Ċ
Isabelle Guyon,
Dec 9, 2016, 8:31 AM
Ċ
Isabelle Guyon,
Dec 9, 2016, 8:18 AM
Ċ
Isabelle Guyon,
Dec 9, 2016, 8:19 AM
Ċ
Isabelle Guyon,
Dec 9, 2016, 8:18 AM
ć
Isabelle Guyon,
Dec 9, 2016, 8:19 AM
Ċ
Isabelle Guyon,
Dec 9, 2016, 8:20 AM